ponedeljek, 18. januar 2010

Veronika Decides to Die


Naslov: Veronika Decides to Die - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama - Dolžina: 103 min. - Režija: Emily Young - Igrajo: Jonathan Tucker, Emily Young, Sarah Michelle Gellar, Erika Christensen, Florencia Lozano - imdb

Marcel, piš! “Pa saj sem ti rekla”. Po slovensko v ameriškem filmu. Te nesmrtne besede dahne nemška igralka
Barbara Sukowa in to v odlični slovenščini. Sukowa igra mater Sarah Michelle Gellar. Gellarjeva je Veronica. No, sedaj vam je že jasno. Veronica hoče umreti, mati pa je vse to že davno vedela…
“Hoče”, kajti samomor ji ne uspe. Ali kot je že Seinfeld ugotovil: “Vsaka samomorilska zguba verjame v svojo pravilno odločitev šele takrat, ko se mu ne uspe niti ubiti”. No, Veronica sicer ni umrla, ampak njeno predoziranje s tabletami je vseeno prineslo nekaj dobrega. “Po srčni kapi, vaše srce ne bo več zdržalo dolgo…” jo pomiri direktor norišnice.
Jep, ko Veronica pride k sebi, postane Girl, Interrupted. Spozna (kot vsak junak v podobnih filmih), da njej v primerjavi z novimi sostanovalci gre še najlepše. Logično, življenje začne takoj ceniti. Ampak ženska, komaj se postaviš nazaj na noge, že siliš v novega moškega, ki te bo nekega dneva zopet pripravil do rezanje žil ali prekomernega uživanja kemikalij.

OCENA: -3

3 komentarji:

  1. Po ogledu filma bi mu sam dal še nižjo oceno - 3/10. Sarah je lesena in neprepričljiva, zgodba pa tudi precej predvidljiva. Pravzaprav, če bi moral film opisati z eno besedo, bi rekel, da je dolgočasen.

    OdgovoriIzbriši
  2. Imaš prav... Ampak, si slišal tiste besede, ki so vse, kar je ostalo "slovenskega" od knjige. (tisto s časopisom, kar omenjaš na tvoji strani (ti to kar angleško?,se pa spomnim)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, sem slišal - en stavek je slovenski. Priznam, knjige nisem bral in si želim, da tudi filma ne bi gledal ;)

    Glede na kakovost filma, je skoraj bolje, da nima skoraj nobene zveze s Slovenijo.

    OdgovoriIzbriši