ponedeljek, 25. januar 2010

Tempos de Paz


Naslov: Tempos de Paz (Peacetime) - Leto: 2009 - Država: Brazilija - Žanr: Drama, Misterij - Dolžina: 80 min. - Režija: Daniel Filho - Igrajo: Tony Ramos, Daniel Filho, Dan Stulbach - imdb

»Vidiš štampiljko v tem potnem listu? Ne, in tako bo tudi ostalo. Kajti jaz sem tisti, ki odloča kdo ostane in kdo gre« Jep, časi so težki. Leto 1945. Uradno se tudi Brazilija nahaja v vojni. In vsak, ki bi se rad skril v toplih krajih, mora prvo dokazati svojo preteklost. Če si bil preganjen od nacistov, si dobrodošel. Če si pristaš Hitlerja, se vrni na ladjo, s katere si prišel. Sodnik in porota v enem je bivši policaj, ki ima z zasliševanjem kar nekaj izkušenj. »Časi so zmešani... premlati komunista, cartaj komunista...ukazi se dnevno menjavajo«, razloži svežemu prišleku.
Logično, če mu kdo pove, da prihaja iz Poljske, kjer se je ukvarjal s kmetijstvom, roke pa ima nežne kot dojenček, bo stari maček takoj zavohal prevaro.To namreč trdi ubogi židek, ki je med vojno izgubil vse. No, če so židje v stripu Maus bili prikazani kot miši, naš zasliševalec pa je »stari maček«, se potem lahko začne dolga psihološka igrica mačke in miši.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar