ponedeljek, 4. januar 2010

Mutants


Naslov: Mutants - Leto: 2009 - Država: Francija - Žanr: Grozljivka, Akcija, Drama - Dolžina: 95 min. - Režija: David Morlet - Igrajo: Hélène de Fougerolles, Francis Renaud, Dida Diafat - imdb

Evo ga! Vsem tistim, katerim je v Carriers bilo premalo krvi, premalo gnusobe ali premalo krvoločnih zombijev, so francoski Mutants prava rešitev. Jep, zemlja zopet najebe. Krivi so zopet virusi, kajpada. Smrtonosni virusi. Virusi, ki spremenijo prijazno gospodinjo v krvoločno pošast. Mutirani stvor, bolje rečeno, zato bom se z “zombiji” kar zadržal.
No, kakšne so razsežnosti epidemije nam režiser David Morlet ne pokaže. Ne ponudi nam zapuščenega Pariza, ampak le zasnežen gozd, kamor se zatečeta tudi zakonca - v “prejšnjem” življenju neka bolničarja. Jep, prav s rešilcem se brez sirene furata po zapuščeni vukojebini Francije in upata na odrešitev nove civilizirane družbe.
In pazi to… baba je na virus imuna. Heh, ded pa ne. Tako ga že faše, ko se še (kot vedno) med sabo pokoljejo zdravi ljudje. Hja, kot da mutanti svojega dela ne bi opravljali dovolj dobro. In zakaj vraga, se človek vedno zateče v neki prostor, katerega lahko faloti obkoljejo ter s tem pritisnejo svojo tarčo ob zid? Hmm, mogoče pa komaj z virusom v sebi postane človek pameten.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar