sreda, 20. januar 2010

Cadavres


Naslov: Cadavres - Leto: 2009 - Država: Kanada - Žanr: Komedija, Krimi - Dolžina: 91 min. - Režija: Erik Canuel - Igrajo: Patrick Huard, Julie LeBreton, Sylvie Boucher - imdb

Pri naslovu “Cadavres” veš, da se bo umiralo. In da truplo ne bo samo eno… To mi je ob pogleda na ta naslov, prvo udarilo v pamet. Hja, še vedno oklevam… mrliči, pa kaj. No, ob nekoliko bolj doslednem pregledu samega filma, spoznam ime režiserja. Erik Canuel je posnel enega najbolj uspešnih kanadskih filmov. Bon Cop, Bad Cop je bil tipičen Buddy policijski filmčič. Stvar, za vsakogar.
Heh, ne Cadavres. Bolj umazano, pokvarjeno in smrdečo po incestu nismo že dolgo videli. Že začetek… mati in sinek v avtu dirjata po deževnem večeru. Po nekaj minutnem žaljenju in zbadanju drug drugega, mati na kolenih prosi sina: “naredi mi s to pištolo luknjo v glavi…”. No, sine je bil dobro vzgojen, ter mater takoj poslušal. Bam! Ena čarovnica manj. Seveda, Patrick Huard, ki igra tega ničvredneža, se takoj spomni. Pogreb je čas, ko se družina zopet združi. Po 10-tih letih pokliče svojo sestro, sicer priljubljeno TV-igralko, ter jo “povabi” na zadnje slovo ljubljene mame. Hja, pred tem bo potrebno le še najti truplo, katero je Huard odvrgel v neko mlako ob cesti.
OK, sliši se kot horor, a v prvi vrsti je Cadavres zelo črna komedija zmešnjav z nabito polno pištolo in z nabito polnimi čudaki. Saj veste, truplo izgine... brat in sestra pa iz mlake potegneta truplo, katero sigurno ni njuna mama.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar