sobota, 9. januar 2010

Where the Wild Things Are


Naslov: Where the Wild Things Are - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Avantura, Družinski, Fantazijski - Dolžina: 101 min. - Režija: Spike Jonze - Igrajo: Max Records, Catherine Keener - imdb

Ugotavljam, da sem pravi ded. Ne ganejo me risanke (Up), ne ganejo me pasji filmi (Hachiko) in zdaj… ne gane me niti “otroški” film. Prav vidim jih, vse ljubitelje Spike Jonesa. Enostavno si nočejo priznati. V vsakem delčku žalosti, depresije, domotožja, naivnosti ali igrivosti hočejo videti popolnost. Genialnost tega odličnega režiserja. Pa jo ne najdejo. Ali pa jo enostavno hočejo videti, čeprav je ni bilo tam.
Hmm, kako pa naj bo, če pa film bazira na otroški knjigi, v kateri je spisano le nekaj stavkov? Škoda, da si Jones ni prebral ene izmed Miki Muster zadeve. Tiste, kjer Zvitorepec in druščina pristane na nekem skrivnostnem otoku, s še bolj skrivnostnimi in čudnimi prebivalci.
Tudi Max se po bluzenju s čolnom ustavi na nekem otoku. Truman je po divji odiseji po morju pristal ob steni, Max pa ob skupini ogromnih kosmatih divjakov. Tam, kjer so stvari divje. No, divji je sicer tudi Max, zato ga plišasti velikani okronajo kar za kralja. Jep, Where The Wild Things Are je tiste vrste film, kjer glavni junak v ekstremni situaciji spozna toplino doma in družine. Film s sporočilom, katerega pa nisem ujel.
Vam povem, kakšen je konec v eni izmed slovenskih slikanic v kateri je “grozovite pošasti iz gozda” podobe prav tako narisal M. Muster? Deklica se iz nočne more zbudi, ob njej pa na nočni omarici sedijo prav plišasti medved, lisica in volk, kateri so jo prej v sanjah tako prestrašili. Saj pravim, Jones bi si moral nabaviti Mustra.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar