četrtek, 7. januar 2010

Hachiko: A Dog's Story


Naslov: Hachiko: A Dog's Story - Leto: 2009 - Država: Srbija - Žanr: Drama, Družinski - Dolžina: 93 min. - Režija: Lasse Hallström - Igrajo: Joan Allen, Richard Gere, Sarah Roemer, Erick Avari, Jason Alexander - imdb

Osnovna premisa tega pasjega filma je čisto enostavno ter že mnogokrat videna. Mali pes zraste v velikega. Začne se kot vedno, s puppy-faceom. Kdor ne pozna tega izraza, si naj pogleda risanko Bolt, kjer super-kuža razloži pasje najmočnejšo orožje. Saj veste, ljubko faco, ki jo zna narediti le pes. Izraz v očeh, ki človeku zmehča srce. Tako kot Richard Geru, kateri se je tokrat zopet lotil rimejka japonskega filma. Hja, še z vlakom se zopet vozi, tako kot v Shall we dansu?. Ali je Gere tako nor na Japonske filme ali pa njegovo prisotnost gre pripisati režiserju Hallströmu? Bi rekel, da kar drugo… Namreč, Gere je z vlogo v filmu The Hoax (režija Hallström) deloval tako prepričljivo, kot že dolgo ne. Zato je hotel na vsak način priti do katerekoli vloge v naslednjem projektu švedskega režiserja. Pa čeprav v družinskem filmu.
Jep, če hočete “Disney” zadevo, je Hachiko prava stvar. Težave je le ena - (pazi spojler). V filmu ne umre pes, ampak lastnik. Komu pa se človek smili bolj, kot pes? Logično, nobenemu. In zato bo verjetno manj solzic pri tistih, ki se v takšnih primerih ne morejo zadržati. Bi človek dobil spomenik na železniški postaji, ker je imel rad svojega ljubljenčka? No, resnični Hachiko ga je dobil.

OCENA: 3

2 komentarja:

  1. Končno sem si ga uspel pogledat. Čudovit film. Res kar cmok dobiš v določenih trenutkih. Me pa vseeno zbode, ker američani ne morejo iz svoje kože in dodajat neke slabe efekte in ničvredne metafore.
    LP

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja se strinjam. Mal so se mi zarosile špegle. Ja pa eden boljših filmov (se vidi da je po zgodbi), Gere pa nič posebnega

    OdgovoriIzbriši