petek, 15. januar 2010

Trucker


Naslov: Trucker - Leto: 2008 - Država: ZDA - Žanr: Drama - Dolžina: 90 min. - Režija: James Mottern - Igrajo: Michelle Monaghan, Jimmy Bennett, Benjamin Bratt, Joey Lauren Adams - imdb

V filmu ti froca, od katerega si v mladosti zbežal, za vrat obesijo vedno ob najbolj neugodnem trenutku. Diane je sicer ženska, a se obnaša kot moški. Vozi tovornjaka, pri seksu ona izkoristi moškega in ne obratno, kot to mislijo mladeniči, verižno kadi… Zato ni niti čudno, da je prav ona/ženska pred leti zbežala pred svojo družino. Pred dedom in majhnim otrokom.
No, ta otrok je sedaj star že 11-let in prav on se ob polnoči, ko se Diane pijana vrača iz gostilne, pojavi pred njenimi vrati (oče je v bolnici). Saj pravim, tajming v takih trenutkih nikoli ni pravi. Otroku je torej takoj jasno, zakaj je stara spizdla. In kaj naj zdaj ženska ponudi takemu otroku, kot tovornjak. Seveda, to je vžgalo se že pri Over The Topu, kjer je Stallone uporabil ogromno mašino na potačih s katero je naredil ogromen vtis na odtujenega otroka. In glej jo srečo… tik preden bi Diane moral vrniti otroka, diagnosticirajo očeta z neozdravljivo boleznijo. Jep, verjetno je prav to naredilo največji vtis na Roger Eberta, kateri je ta film postavil med svoje top 10 leta.

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar