ponedeljek, 11. januar 2010

Tell-Tale


Naslov: Tell-Tale - Leto: 2009 - Država: ZDA, VB - Žanr: Drama, Triler, Misterij, Grozljivka - Dolžina: 92 min. - Režija: Michael Cuesta - Igrajo: Josh Lucas, Lena Headey, Brian Cox - imdb

Tega filma sem se res veselil. Pa ne zato, ker bazira na kratki zgodbi E. A. Poe-a. Ne, M. Cuesta je režiser, ki si je ustvaril trdno ime v ameriškem neodvisnem svetu. No, že v prvem poskusu prekoračitve te neodvisnosti je pogrnil.
Tell Tale ni niti film o pedofiliji (L.I.E.), niti film odraščanja (Twelve And Holding). Tell-Tale je krvavi triler maščevanja. Ampak pazi to! Josh Lucas se maščuje ljudem, katere sploh ne pozna. Heh, zato pa njegovo novo srce pozna vsakogar, ki so zaslužni za njenega novega lastnika. Vem, stara fora – nenadni flešbeki opozarjajo Lucasa na nasilno smrt donatorja srca. In ko je eden izmed teh storilcev v bližini Lucasa, se srcu zmeša. Hja, srce in Lucas sta postala eno, zato se posledično zmeša tudi Lucasu, ki morilce enega za drugim začne hladnokrvno pospravljati.
Krvavo, a še vedno premalo zanimivega in novega štofa za tako dobrega režiserja. Ščepec svoje unikatnosti je Cuesta tako moral podariti Lucasovi majhni hčerki. »Obdaril« jo je z neozdravljivo boleznijo, ki sicer v igro prinese seksi doktorco, po drugi strani pa sedaj film lahko označimo tudi kot »horor«.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar