sreda, 15. april 2009

Last Chance Harvey


Naslov: Last Chance Harvey - Leto: 2008 - Država: VB, ZDA - Žanr: Drama, Romantični - Dolžina: 92 min. - Režija: Joel Hopkins - Igrajo: Dustin Hoffman, Emma Thompson, Eileen Atkins, James Brolin - imdb

Si predstavljate v vlogi Dustin Hoffmana in Emme Thompson – Ben Aflecka in Sandro Bullock? Ashton Kutcherja in Lindsey Lohan? Film bi bil totalno katastrofa. Nihče ga ne bi imel rad. Kdo pa še ni videl filma, kjer sta si dva usojena in se zato v enem dnevu naključno srečata 50x, vse dokler se ne zaljubita. To bi bil čisti kliše. Romantična komedija za najstnike. Ne me napačno razumeti. Tudi zdaj je film katastrofa. Ampak, če se 50-letnica zaljubi v 20 let starejšega moškega, to prenesemo. Diplomiranec 2 – obratno. Še posebej, če se lučka prižge med tema dvema omenjenima igralcema, ki pa filma zaradi slabega scenarija nista mogla rešiti.
Hoffman je Harvey. Skoraj takšen, kot tisti zajec Harvey v Stewartovem filmu. Nihče ga ne vidi. Človek je totalna zguba. Kot jingle muzičar, pred pomembnim biznisom, se mora Hoffman prvo odpraviti v London. Povabljen je na poroko svoje odtujene hčerke. Se spomnite legendarnega Peter Sellersa v filmu The Party? Ja, nekaj takšnega je tudi naš Harvey. Nič boljša ni Thompsonova. Tudi ona že dolgo ni imela razmerja. No, enega ima – s svojo nevrotično mamo. Vsak moški bi ji sedaj prav prišel. Tudi Hoffman, kateri rabi nekoga za kontro (čeprav tega ne režiser ne pove) svoji bivši, sedaj srečno poročeni ženi. In še preden rečete Before Sunrise, se Hoffman in Thompsonova iz grde račke že spremenita v lepega laboda.
Zadnja priložnost za Hoffmana? Upajmo da ne.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar