torek, 21. april 2009

La linea


Naslov: La linea- Leto: 2008 - Država: Mehika, ZDA - Žanr: krimi, Akcija, Triler - Dolžina: 95 min. - Režija: James Cotten - Igrajo: Ray Liotta, Andy Garcia, Esai Morales, Armand Assante - imdb

Ekskluzivno. Ameriški režiser James Cotten je na vabilo “odvisnežev” privolil v intervju. Ob kavici (on je pil špricar) je bilo govora o njegovem novem filmu La Linea. Akcijski kriminalki, postavljeno v zloglasno mesto Tijuano, kjer se plete boj za prestol kralja prekupčevalcev, kjer se plačanci bojujejo s svojimi demoni in kjer se v preprodajo drog vključi tudi vlada ZDA. Brez laži je Cotten odgovarjal na kar 10 vprašanj in se pokazal v pravi profesionalni luči. Atmosfera je bila tako sproščena, da mi je na koncu intervjuja zaupal njegovo največjo željo – posneti film s Dolph Lundgrenom. 1. Zakaj ravno Mehika?
Ko ljudje slišijo o preprodaji drog med Mehiko in ZDA, takoj pomislijo na odlični film Traffic. Poleg dobre reklamne poteze je bil glavni razlog v tem, ker je Mehika cenejša. Za kaj več ni bilo denarja. Poleg tega so tudi kurve poceni (smeh).
2. Bomo film lahko kdaj videli tudi v kinodvoranah?
Ne, enostavno je preslab. Po dolgem prepričevanju je film prišel komaj na DVD. Studijski šefi so hoteli film počiti kar na VHS kasete. Za Albanski trg. Vendar so se usmilili.
3. Kako ste na sodelovanje prepričali Ray Liotto in Andy Garcio?
Ray in Andy na stara leta ne dobivata več prave priložnosti, zato zagrabita za vsako sranje, katero se jima ponudi.
4. Od kdaj pa Mehičani poslujejo z Afganistanci?
Če v filmu nastopajo muslimani, je lahko govora tudi o političnem filmu.
5. Zakaj glavni akter na koncu umre?
Če v filmu ni srečnega konca, je to takoj posledično tudi umetniški film.
6. Romanca med Ray Liotto in mehiško prostitutko?
Vem ja, čisto neumestna. Ampak dobra baba mora biti v vsakem filmu.
7. Zakaj je “Don” Garcia priklenjen na smrtno posteljo?
To sem opazil že pri mnogih podobnih filmih, pa se mi je zdela kul ideja.
8. Na katero idejo v filmu ste najbolj ponosni?
Na prizor, ko glavni mafijec odkrije vohuna med svojimi vrstami. To idejo sem dobil med veliko potrebo.
9. Se spomnite kakšnega zanimivega detajla s snemanja?
Takrat, ko sta se Liotta in Garcia stepla. Pretep je nastal zaradi prepira, kdo je kdaj igral boljšega mafijca. Liotta v Goodfellas ali Garcija v tretjem Botru. Vsi iz ekipe smo glasovali, na koncu pa je zmagal Armand Assante v vlogi Johna Gottija.
10. Kaj lahko od vas pričakujemo v prihodnje?
Če bo sreča, bom lahko še naprej snemal. Mogoče se JCVD vrne v Ameriko. Če pa s kariero režiserja ne bo nič, pa grem nazaj obirat jabolka.
Po dobri uri je bilo intervjuja konec. Cotten je bil preveč simpatičen, tako da mu na koncu nisem mogel priznati mojega mnenja o njegovem filmu. O filmu, kjer ima še originalna La Linea več povedati. Le poglejte na Youtubu.

OCENA: 1

Ni komentarjev:

Objavite komentar