sobota, 18. april 2009

Kandidaten


Naslov: Kandidaten- Leto: 2008 - Država: Danska - Žanr: Triler - Dolžina: 90 min. - Režija: Kasper Barfoed - Igrajo: Nikolaj Lie Kaas, Ulf Pilgaard, Laura Christensen -
imdb

Ničesar ne boste zamudi, če boste šli mimo tega Danskega filma Kandidaten. Noir zgodba je enostavno prehitro izmišljena, preveč na prvo žogo. V primeru, kjer mogoče ustvarjalci filma niso vedeli naprej, so samo pogledali dva podobna filma in rešitev nadaljevanja je bila na dlani. Nič novega torej. Kot da bi kupili nov avto, čez čas pa bi spoznali, da ima prevoženih že 100.000 km., zadnji blatnik pa je bil celo karamboliran. Počutite se opeharjenega.
Mlademu odvetniku v vzponu nastavijo mrtvo dekle, katero je prejšnjo noč spoznal v diskoteki. Če se spomnite Red Cornerja, veste, da ga je ona zapecala in odpeljala v hotel. Da tu nekaj smrdi, bi lahko bilo jasno. Baba je boljša od one Kitajke, Nikolaj Lie Kaas pa grši od Richard Gera. Ker se odvetnik ne spomni ničesar, začne seveda skrivati dokaze. Sem pač potencialen morilec, si misli. Zaman, neznanci so vso zadevo posneli in sedaj izsiljujejo denar. Odvetnik kaj hitro skapira, da je vse to povezano z nedavno skrivnostno smrtjo njegovega očeta, zato sleče dol gvant in se spremeni v stripovskega junaka.
In ja, tudi pri “glavnem” krivcu, se režiser ni hotel odmakniti od klišejev.
Film, kjer nič ni tako kot se zdi, pa čeprav nam je vse takoj jasno.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar