četrtek, 30. april 2009

Deux jours à tuer


Naslov: Deux jours à tuer - Leto: 2008 - Država: Francija - Žanr: Drama - Dolžina: 85 min. - Režija: Jean Becker - Igrajo: Albert Dupontel, Marie-Josée Croze, Pierre Vaneck - imdb

Nekaj je pičilo Antoinea. Uspešnega, na videz srečno poročenega očeta dveh otrok. Kar tako zlepa pusti službo, podjetje katerega je sam ustvaril. Doma ženi prizna da se dolgočasi, zato hoče ločitev. Na njegovi zabavi za rojstni dan, pa pove vsem prijateljem naravnost v obraz resnico, kar si misli o njih. Resnica pa boli.
Kot Jim Carrey, kateri po nekakšnem uroku ne more več lagati. Ali pa kot še en Jim Carrey, ki vedno odgovori z JA, le da v tem primeru Antoine reče NE. Ne lažnemu življenju, zaprtemu v zlati kletki. Za ženo in njegove prijatelje je to šok. Človek mora v bolnico, na zaprti oddelek. Vse dobrega in lepega, kar si je Antoine nagaral skozi leta, se je podrlo, ko se odloči živeti novo, avanturistično življenje. Sam.
Za vsem tem čudaškim vedenjem, je seveda moral stati twist. Vendar pričakovani twist. Twist, ki po eni strani podvomi v dejanja obupanega moža, po drugi strani pa verjetno jasno pokaže, kaj je človek pripravljen storiti za svoje najbližje. Režiser Jean Becker (L'été meurtrier) je izkušen človek. Film ima v krvi. Njegov oče je Jacques Becker. Režiser eden najboljših francoskih filmov Le Trou in Touchez pas au grisbi.
Majhen film o večnem skrivanju za masko in zaigranih nasmehih (človeški nagon), katerega v igri obdrži odlična igra
Albert Dupontela, francoski bridki in ostri dialogi ter naša radovednost v razlog – zakaj bi človek vedno govoril resnico?

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar