torek, 16. marec 2010

We Live in Public


Naslov: We Live in Public - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Dokumentarni - Dolžina: 90 min. - Režija: Ondi Timoner - Igrajo: Josh Harris - imdb

Z glavno nagrado na lanskem Sundance festivalu nagrajen dokumentarec o najznamenitejšem človeku za katerega nikoli niste slišali. O pionirju interneta, ki je tam v 80-tih zavohal prihodnost virtualnega sveta in na ta račun zaslužil mastne milijone.
Josh Harris je bil prepričan, da bo internet krojil nadaljnjo usodo vsakega človeka. Prepričan je bil, da bo internet naredil večjo revolucijo, kot sta jo to ustvarila radio in televizija. Hja, človek je imel prav. S svojimi art projekti se je Harris štel kot največjega sodobnega umetnika. Obsedenost in odvisnost od interneta je primerjal z tigri in levi. Tudi oni so se nekoč svobodno pasli po svojih stepah, že naslednjega trenutka pa so se znašli v kletki kakšnega živalskega vrta. Takšen ujetnik je postal tudi človek.
Big Brother bunker, ki ga je Harris postavil v center New Yorka ob koncu tisočletja in kamor je postavil čez sto somišljenikov oz. poskusnih zajčkov, katere je neprenehoma snemal, je že kazal pota, katera so sedaj že realnost. Facebook, Myspace, Netlog…
Zato ne čudi, da so takrat Harrisa oklicali kar za novega Warhola. Heh, človeku ni dovolj le 15 minut slave v življenju…, hoče 15 minutno slavo prav vsak dan.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar