torek, 30. marec 2010

Leaves of Grass


Naslov: Leaves of Grass - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Krimi, Drama - Dolžina: 105 min. - Režija: Tim Blake Nelson - Igrajo: Edward Norton, Edward Norton, Tim Blake Nelson, Keri Russel, Susan Sarandon, Melanie Lynskey, Richard Dreyfuss - imdb

Edward Norton je razcepljena osebnost v obliki enojajčnega dvojčka. Na eni strani imamo spoštovanega profesorja, ki se svojih oboževalk (študentk) nikoli ne bi dotaknil, na drugi strani pa zadetega, južnjaškega kmetavzarja. Jep, tako kot Dr. Jekyll in Mr. Hyde, le da sta tu ena oseba brata dvojčka. Seveda, oba igra Norton.
Hmm, se ga še sploh spomnite? Ob njegovi odsotnosti sem celo pomislil, da se ubada z novo različico anti-virusnega programa, sedaj pa se nam pojavi kar v dvojini. In ker sta brata tako različna, nočeta niti vedeti kaj se dogaja z drugim. »Dober« Norton bi se doma pojavil le na pogrebu in po tragični novici je tja tudi namenjen.
»Vidiš, zato te nikdar nočem več videti!« zagrozi Norton svojemu bratu, ki ga je pod pretvezo smrti zvabil v past, ki bo mu pomagala izpeljati končni posel s preprodajo marihuane in ki ga bo končno približal svojemu vzornemu bratu.
Verjetno jih ni veliko, ki bi si režijsko ime Tim Blake Nelson (spomnimo se ga kot enega izmed ubežnikov iz O’ Brother Where Art Thou) zapomnili že ob njegovem prvencu Eye of God. Ta film sem si pred leti ogledal na TV in od takrat naprej sem vsako leto preveril “bo Nelson letos snemal kaj novega?”. Z The Grey Zone je igralec/režiser šel v čisto drugo smer, a še vedno dovolj prepričljivo. Sedaj pa smo dobili njegovo verzijo Dr. Jekyll in Mr. Hyda, grozljiv pa je bil le končni rezultat.

OCENA: +2

3 komentarji:

  1. Meni se je zdel povsem spodoben in precej zabaven, seveda po zaslugi "redneck Nortona".

    OdgovoriIzbriši
  2. Hmm, "redneck Norton" in pa tvoje ime imata kar nekaj skupnega... Sicer pa, pod tvojo zadnjo objavo piše "pred 3 tedni". Kje hodiš?

    OdgovoriIzbriši
  3. Hehe, ime je izpeljanka iz priimka ;) Drugače pa mi takole že uspe pobrskati po blogih, a časa za kak daljši zapis mi nikakor ne uspe najti. Verjetno bom spet navrgel nekaj naslovov in kratko mnenje. We will see...

    OdgovoriIzbriši