sreda, 31. marec 2010

Afterschool


Naslov:
Afterschool - Leto: 2008 - Država: ZDA - Žanr: Drama - Dolžina: 107 min. - Režija: Antonio Campos - Igrajo: Ezra Millar, Jeremy Allen White, Addison Timlin, Michael Stuhlbarg, Gary Wilmes -
imdb

V začetku 90-tih je nastajala generacija X. Izgubljena generacija mladih, ujeta med prehodom v moderno, digitalizirano dobo. Filmi kot so Heathers, Reality Bites, Slackers, Singles ali celo Clueless, so prikazali drugačne poglede mladih, kot smo jih to bili vajeni od mnogih klasičnih high-school filmov iz 80-tih. Filmi so imeli prav. Generacija X je bila obsojena na propad. Prevlada virtualnega sveta je prišla prehitro. Logično, čas je napovedal novo generacijo. Generacijo Y. Y kot Youtube. Y kot hrošč Y2K, ki je hotel povzročiti konec novega tisočletja. Jep, če danes nisi IN si OUT. Heh, če nisi zasvojen z online filmčki, nisi na tekočem.
Da je 17-letni Robert ravno tako notri, izvemo že v prvem prizoru. Od smešnih filmčkov, obešanja Huseina, pa do dolgega, zelo motenega izreza iz trenutnih teen porničov. Takšna je domača naloga po pouku.
In prav eni izmed teh naivnih deklet, ki se za denar pred kamero pustijo jebati v rit, daviti in zmerjati s kurvo, bi lahko bili tudi priljubljeni Talbert dvojčici. Bodoči kraljici proma, če se ne bi dokončno zasnifali s kokainom v katerega je bil primešan tudi podganji strup. Ravno takrat, ko se Robert s svojo kamero nahaja na šolskem hodniku, sestri kričeče pridrvita ter se mrtvi zgrudita pred njim. Šok, katerega mladenič lahko preboli le s snemanjem spominskega filma. Vsaj tako so prepričana šolski organi. Ampak, ti starci ne vedo, kaj današnjo mladino vzburja ob pogledu na monitor.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar