sreda, 17. marec 2010

Alle Anderen


Naslov: Alle Anderen (Everyone Else) - Leto: 2009 - Država: Nemčija, Italija - Žanr: Drama, Romantični - Dolžina: 119 min. - Režija: Maren Ade - Igrajo: Birgit Minichmayr, Lars Eidinger, Hans-Jochen Wagner, Nicole Marischka - imdb

Je že nekaj na tem, kar kaže statistika. Ogromno sveže zaljubljenih parov se loči ravno na prvem skupnem dopustu. Komaj takrat, ko sta obsojena na skupno druženje, kjer ni zasilnih izhodov v službo, trgovino ali druženjem s prijatelji, par spozna, da si nikakor nista usojena. Skupaj ne zdržita niti en teden, kaj šele celo življenje.
Gitti in Chris sta takšen par. Vizualno sicer idealen par, a v razmerju je vedno karakter tisti, ki odloča nadaljnjo usodo razmerja. No, tudi na tisto modrost, ki pravi: “nasprotja se privlačijo,” ne smemo pozabiti. In prav te modrosti se drži tudi ta mlad par, ki se v Italiji zagnezdi v vikendici njegovih staršev.
Po odhodu Chrisove sestre sta ostala sama. Skupaj za vedno…
Chris, kot ambiciozen arhitekt, hoče počitek izkoristiti z delom. Gitta hoče uživati v spontanih idejah. Kot samozavestna ženska noče biti kot “vsi ostali”. Še posebej ne kot Chris, kateremu manjka samozavest in kateri ne najde pravega odgovora na besede “ljubim te…”.
S srebrnim medvedom nagrajen film, kateri klišeje o moških, ki ne prisluhnejo in o ženskah, katere ne znajo parkirati avta, obrne na glavo.

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar