petek, 29. maj 2009

X-Men Origins: Wolverine

Dobro se spomnim mojih prvih prizorov Wolverina, tam leta 2000, v prvem delu X – menov. Kot neki tujec s sumljivo preteklostjo, je v snegu reševal malo Anno Paquin pred zli mutanti. Takrat je še Hugh Jackman bil mala riba v velikem Hollywoodu, vendar se je to za Avstralca, po tej vlogi kaj hitro spremenilo.
- Kdo igra v novem Nolanovem filmu? - Oni, ki igra Wolverina… - Kdo bo vodil oskarja? - Wolverin…
- Kdo je to poleg Wolverina? - Nicole Kidman...
Vse kar se je govorilo okrog Jackmana, se je ustavilo pri tem liku. Zato ni niti čudno, da je prav on izmed vseh likov iz popularnih X-menov, prvi dobil svoj spin-off oz. svojo predzgodbo.
Ste vedeli, da je Wolverine vojni veteran. Boril se je v vseh vojnah v katerih so se Američani kdaj borili. Hja, tudi v Vietnamu (njegov edini poraz v vojnah). In to skupaj svojim bratom. OK, priznam. Tako veliki navdušenec te serije res nisem, tako da si moji majhni možgani niso zapomnili, da bi kdo kdajkoli govoril o kakšen bratu. Nekaj je baje bilo govora… verjamem.
Verjetno si lahko mislite, zakaj tega brata nismo videli v teh treh delih. Prav imate. Bil je slab brat. Tako slab, da je ubil celo Wolverinovo bodočo ženo. Ali je to že tudi bila? Ne vem, kajti, kakor hitro je prišla v zgodbo, tako hitro je spet izginila. Še starša od Supermana bi živela dlje, če le ne bi bili ti pokvarjeni mutanti na čelu s še bolj pokvarjenim komandantom, vedno na lovu za našim Jackmanom. Ustvariti hočejo super orožje – XI.
No, jaz sem bil presenečen nad solidnostjo filma. Pričakoval sem veliko večjo lulanje. Dobro no. Dramaturgije ni. Zaplet zgodbe je klišejski, prav tako liki. Tudi specialni efekti ne bodo postavili novih mejnikov. Ampak bila pa je akcija. Teh pa v akcijskih filmih ni nikoli odveč.
Aja, lepo je tudi bilo videti, kako je v stilu Bart Simpsona začel svojo “kariero” Cyclops. To je tisti, ki strelja z očmi. R: Gavin Hood

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar