četrtek, 14. maj 2009

Los paranoicos

Naslov: Los paranoicos - Leto: 2008 - Država: Argentina - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 98 min. - Režija: Gabriel Medina - Igrajo: Daniel Hendler, Jazmín Stuart, Walter Jakob - imdb

Tega nisem v romantičnih filmih nikoli razumel. Povprečna punca je že mesece skupaj (včasih tik pred poroko) z važnim, uspešnim moškim, ki se sam sebi zdi najlepši in najpomembnejši. V igro pride drugi moški, čisto nasprotje prvega tipa. Sramežljiv, neuspešen, samotar, pravičen… Po vseh napisanih pravilih v filmih je to seveda “sanjski” moški. Ženska se zaljubi v zgubo. Sledi flirtanje, poljubljanje. Do tu, še vse OK. Vendar, kaj si naj mislimo o ženski (kao – simpatična), ki še do konca filma vedno stoji ob tistem “mačoju”, katerega sploh ne more videti, kaj še le ljubiti. Premišljuje o denarju? Zakaj bi se sploh hotela poročiti, če pa je moški njeno čisto nasprotje? Kako je ob njem lahko sploh zdržala tako dolgo? Ob vsem tem mi dekle na koncu izpade kot tipična keš pička, ki bo svojo novo ljubezen zapustila že tisti trenutek, ko se bo poleg nje ustavil novi BMW.
Luciano je klovn. No, tako si zasluži denar, ko v maski zabavlja otroke na rojstnih dnevih. Njegov “skriti” poklic je scenarist, ampak scenarija še ni napisal nobenega. Njegov stari prijatelj Manuel, sedaj uspešni TV producent, se vrne iz Španije, z namenom ponoviti uspeh njegove serije “Los paranoicos”. Manuel ima s sabo svojo novo dekle Sofio. Ko Manuel mora za nekaj dni na poslovni sestanek, poti Sofie in Lucija vodijo do zgoraj omenjenih stavkov.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar