ponedeljek, 11. maj 2009

Devet

Ker smo pač leta 2009, bo tudi filmsko leto v znamenju števila 9. Do sedaj je poleg večinoma naslovov filmov stala številka 13 (Thirteen, Thirteen Days, Thir13en Ghosts, Ocean's Thirteen, Thirteen Conversations About One Thing, Friday the 13th, Banlieue 13 …).
No, to se bo letos spremenilo. Letos bo glavna devetka in to kar v treh zelo pričakovanih filmih.

9 – ta računalniško animirana risanka že ima svojo zgodovino. Leta 2005 je bila nominirana za oskarja v kategoriji kratkih filmov. Tudi tokrat bo režiser
Shane Acker, le da bo tokrat imel na razpolago velika Hollywoodska imena, ki bodo posodili svoje glasove animiranim junakom (Jennifer Connelly, Elijah Wood, Crispin Glover, John C. Reilly). V post-apokaliptičnem svetu je ogrožen obstoj “človeštva”. Kar je Neo bil v Matrici, bo tukaj 9 tisti, ki še lahko obrne stvari na bolje.



District 9 – tudi tukaj zemlja ni več takšna kot jo poznamo. Na naš planet so prišla bitja iz drugega planeta, katera pa tukaj niso zaželena, zato jih vlada, kot kakšne begunce, porine v umazan predel Johannsburga. Kako se pa to lahko konča, si pa lahko mislimo…
Tudi ta film temelji na kratkem filmu režiserja
Neill Blomkampa z naslovom Alive in Joburg. Verjetno je prav ta kratki film prepričal Peter Jacksona, ki bo film tudi produciral.



Nine – iz treh razlogov je ta film že zdaj eden največjih kandidatov za glavne nagrade na prihodnjih oskarjih.
1. Režiser je Rob Marshall. Ljubljenec akademije, ki je s filmoma Chicago in Memoirs of a Geisha nabral kar 19 nominacij.
2. V glavnih vlogah bomo lahko videli Nicole Kidman, Penelope Cruz, Judi Dench ter predvsem Daniel Day-Lewisa, za katerega je nominacija tako že zagotovljena.
3. Film temelji na uspešnem broadwayskem mjuziklu. Za mjuzikle pa vemo, kako so lahko uspešni…


Jaz še vedno upam, da bo to leto moje najljubše devetice. Najboljše devetke vseh časov. Povratek originalnega Ronalda v brazilsko reprezentanco.

Ni komentarjev:

Objavite komentar