sobota, 9. maj 2009

Fanboys


Če bi rekel da je ta najstniška komedija namenjena le ljubiteljem filmov Star Wars, bi pretiraval. Seveda je za pričakovati, da se pozna vsaj razlika med Star Trekom in Vojno zvezd. Rivalstvo med obema serijama traja že desetletja, kdo pa je pravi vladar galaktike in fantastike, pa še vedno ni razrešeno. No, v tem filmu je zmagovalec jasen.
Smo tik pred izidom prvega dela sage, katerega je George Lucas napovedal po mnogih letih čakanja. Čeprav je od zadnjega dela minilo že 15 let, še Die Hard fani vedno obstajajo. Med njimi je tudi najstniška skupina čudakov. Zgube. Uspešna ali priljubljena mladina ne gleda filmov. Kaj šele da so lepi… Ne, kdor hoče za domačo žival imeti Chewbacco ali Ewoca, mora biti odpadnik. Ampak to že tako vemo iz mnogih podobnih “Appatow” filmov.
Hja, tukaj imamo nekaj novega. Tudi mladeniči umirajo. Ampak tako daleč še nismo. Ne moreš umreti preden ne vidiš, kako se je vse skupaj sploh začelo s Skywalkerom in ostalimi. Problem je v tem, da je premiera filma napovedano šele čez pol leta. Toliko časa pa ni. Zato se skupina odloči še zadnjič skupaj odriniti po Ameriki. Cilj – Lucas ranč, kjer naj bi že ležala groba kopija Star Wars 1 – The Phantom of Menace.
Kot pa že vemo iz novega Wolverina. Grobe kopije so brez efektov. Če pa gledaš znanstveno-fantastični film brez računalniških efektov, pa res nimaš mnogo možnosti preživetja.
Ko smo na koncu filma le tako daleč, da se Phantom of Menace znajde v kinih, se mladina sekira – “kaj pa, če bo film za kurac?”. Škoda, da se to niso raje spraševali pred začetkom svojega filma.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar