torek, 26. maj 2009

The Hunt for Gollum


Dragi ljubitelj Srednjega sveta.

Moje ime je Chris Bouchard, sem študent na filmski akademiji v Londonu. S prijateljem, mojstrom grafične animacije, sva se odločila narediti drzen podvig. Kot vsi veste, bomo v prihodnjih letih lahko videli ekranizacijo Hobbita. Zgodbe, kjer se je vse skupaj sploh začelo s prstanom in Gollumom. Kot velika privrženca Tolkienovih fantazij, naju je predvsem zanimalo dogajanje med obema knjigama. Med “Hobittom” in “Gospodarom prstanov”. Okvirna zgodba, ki naj bi trajalo okrog 30 minut je že zamišljena. Tukaj pa rabiva vašo pomoč, dragi Tolkienovci.
Za film, s katerim nimava namena obogatiti, vabiva na sodelovanje vse, ki bi kakršenkoli način pomagali ustvariti ta projekt. Vsak, ki ima doma še najmanjši pripomoček za ustvarjenja filma (od mikrofona, osvetljave, klape…) je dobrodošel. Še bolj pomembni so igralci. Ne rabite biti izkušeni, vendar vloga Gandalfa, orka, vilinca in ostalih junakov je lahko vaša. Tukaj pridejo v poštev tudi maskerji ali kostumografi. Je komu kaj ostalo od pusta?
Snemanje, ki se bo odvijalo pri moji babici na podeželju, bo trajalo tri tedne. Denarja vam ne moreva ponuditi (kvečjemu boste morali vi kaj prispevati), lahko vam ponudiva le prenočišče na toplem in domačo hrano. Za “zunanje”posnetke, ki bodo na las podobnim tistim iz Nove Zelandije, bom se še ta mesec odpravil v Slovenijo, katera je na las podobna deželi Petra Jacksona, vendar veliko cenejša.
Vsi, ki na netu ustvarjate ljubiteljsko internetno stran ali blog na to temo, vas prosim, da v naslednjih mesecih po vseh možnih močeh pripomorete k promoviranju tega brezplačnega filma.
Hvala in lep pozdrav.

Če bo kdo, kje zasledil takšno odprto pismo-vabilo-prošnjo, bom temu poskusu ljubiteljskega no budget filma dodelil večjo oceno. Ker takrat si jo resnično zasluži. Ali pa tudi ne. Zakaj bi, če recimo zrežiraš, igraš ali napišeš scenarij zastonj, to potem naredil porazno. Toliko dostojanstva pa ima vsak – hja, razen če ne znaš, potem pa je bolje da vse skupaj pustiš. Jaz sem še vedno mnenja, da vse skupaj le gre za še en lepo izpeljan internetni nateg. Rezultat pa je le ogromen zaslužek “revnih” ustvarjateljev.

OCENA: +1

celoten film ( 4. deli)

Ni komentarjev:

Objavite komentar