torek, 12. maj 2009

Push


Ne, še nikoli nisem slišal za takšno idejo za film. Skupina mutiranih nadčlovekov s super močmi (ustvarili so jih nacisti..khmm..) se poskuša vklopiti v normalno življenje, vendar jim to onemogočajo pokvarjenci njihove vrste. Dobro no, X-meni so podobni, pa mogoče Jumper…aja, Wanted da ne pozabim. Baje je tudi serija Heroes podobna. OK, razumete kam ciljam…
Tudi to je že stara fora oz. skrbno planiranje Hollywoodskih šefov – postaviti dogajanje v Azijo. Poceni snemanje + ogromen dodaten zaslužek z “domačimi” gledalci. Preprosta, vendar zelo uspešna računica. Drugega razloga ne vidim, zakaj bi se ta akcijski fantazijski film dogajal prav v Hong Kongu.
Na žalost se je tukaj želelo preveč. Verjetno je temu krivo veliko prepričanje v uspeh. Naj pojasnim nekaj primerov:

Hočemo:
barvni, atmosfersko vizualen film, ki bo v napovedniku videti odlično; Izpadlo: klišejski kič prenesen iz podobnih glasbenih spotov.

Hočemo: non-stop akcijo/dogajanje;
Izpadlo: prenatrpan scenarij s plehkimi liki.

Hočemo: zanimive glavne pozitivce;
Izpadlo: tip usojen le za serijo, njegovo dekle, ki polovico filma spi (vsaj meni se tako zdi…ali mogoče škili?), “odraslo” Dakoto Fanning, ki kot 12-letnica zgleda kot kurva za pedofile.

Hočemo: novo raso super-junakov;
Izpadlo: super moč – glasno dretje (zelo smešno). In tako naprej…

Push zgleda kot nadaljevanje filma, kateri sploh ne obstaja. No, mogoče pa čez leto dni dobimo tudi Prequel. R: Paul McGuigan

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar