sreda, 13. maj 2009

Crossing Over


Kako priti do meje med Mehiko in Ameriko smo spoznavali v tem filmu, kako priti preko meje bomo še letos sigurno videli, kako pa potem ostati v tej obljubljeni deželi, pa smo lahko videli v tem novem filmu Wayna Kramera. Po dobrih Kramerjevih filmih, kot sta The Cooler in Running Scared, so bila pričakovanja velika, katera pa so le delno izpolnjena. Namen, prikazati bitko za zeleno karto je bil dober, vendar je izvedba preslaba, da bi se lahko govorilo o filmu, katerega si moramo zapomniti.
- Neverodostojen Harrison Ford (starček, zaposlen v migracijski službi, se za usodo svojih “pacientov” sekira, kar mu prinese le sovraštvo in posmeh ostalih kolegov).
- Zakonske težave A. Judd (hoče posvojiti siroto črnčka) in R. Liotte (v prometni nesreči spozna svojo seks sužnjo, katera hoče s svojim telesom priti do potnega lista).
- Če kot mladoletnik spremljaš muslimanski forum, si za FBI posledično terorist. Sledi deportacija.
- Državljan ZDA lahko postaneš tudi s petjem judovskih pesmi
- Skupini gangsterskih kitajčkov, tokrat namesto Eastwooda, soli pamet nek musliman (sodelavec Forda), ki mu čast družine pomeni več, kot njegova sestra.
To so zgodbice o sanjah postati državljan najboljše države na svetu, se prijeti za srce in zapeti “ Oh, say can you see…” (jaz še vedno klikam na tisto reklamo na vrhu imdb-ja “you want a green card?”), kot pa lahko vidite – ne ravno preveč originalne. To je kaj hitro spoznal tudi Sean Penn, ki je se še pravpčasno umaknil s tega projekta.

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar