nedelja, 10. maj 2009

The Great Buck Howard


“Ata, Ata! Ne dobim več prave vloge!” se zjoče mladi Hanks svojemu uspešnemu očetu Tomu. “Ne skrbi sine. V roke sem dobil zanimiv scenarij o propadlem mentalistu. Tam bo vloga kot nalašč za tebe” mu odvrne Tom. “Kaj pa, če bo film pod tvojo produkcijo šel neopazno mimo vseh?” zaskrbljujoče vpraša mladi Colin. “He, he…tudi tega se ne rabiš skrbeti. V filmu se bom pojavil v čisto mali vlogi, npr. kot tvoj oče, po svetu ga spromoviramo kot novi film Toma Hanksa, tam kjer pa igra veliki Tom Hanks pa je uspeh zagotovljen.”
Ampak Tom že dolgo ne snema velikih filmov (razen Charlie Wilsona). Nazadnje tam, leta 2002. Zato uspeh ni bil takšen, kot je bilo za pričakovati. Pravzaprav film še zdaj ni dobil svojega datuma v kinih, pa čeprav je od premiere na lanskem Sundancu minilo že več kot leto in pol.
Odlični John Malkovich je čarovnik Buck Howard. Ups, pardon – mentalist. Njegova zlata leta, ko je še nastopal na Johnny Carson šovu, so že zdavnaj mimo. Nekaj podobnega kot tisti naš čarovnik, katerega imena se več ne spomnim (govorna napaka črke R), ki je pred leti redno nastopal skupaj s Stojan Auerom, sedaj pa ga nikjer ni več videti. Vendar veliki Buck ne odneha. Še vedno ima redne nastope po manjših mestih, katere njegov novi pomočnik (Colin Hanks) prvič sliši.
Poslovno razmerje med propadlim mentalistom, kateri še vedno upa na velik povratek in propadlim študentom prava, kateri še vedno upa, da bo postal pisatelj se konča takrat (zaradi česar se je končala tudi zveza med Claudia Schiffer in David Copperfieldom), ko se postavi usodno vprašanje: “Dragi, mi razkriješ ta trik?”.
R: Sean McGinly

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar