torek, 12. maj 2009

Toronto Stories


Naslov: Toronto Stories - Leto: 2008 - Država: Kanada - Žanr: Drama - Dolžina: 89 min. - Režija: Sook-Yin Lee, Sudz Sutherland, Aaron Woodley, David Weaver - Igrajo: Gil Bellows, Tygh Runyan, K.C. Collins, Joris Jarsky, Samantha Weinstein, Toka Murphy - imdb

Kar nekaj mest je že dobilo “svoj” film. New York, Pariz, nazadnje tudi Tokio… Tudi Kanadčani so sedaj predstavili svoje veliko mesto na katerega so tako ponosni. In kot se to spodobi v takšnih filmih, je Toronto Stories seveda razdeljen na več različnih zgodb. Logično, tudi različnih režiserjev. V primerjavi z prej omenjenimi filmi/mesti, pa Toronto ni najel kakšnega Cronenberga ali Egoyana, ampak še neznane režiserje, kar pa se filmu tudi pozna.
Na srečo, število zgodb iz Toronta ni pretirano, kot jih je to bilo v “Parizu”. Tukaj jih je le štiri. Čeprav se z majhnim izgubljenim fantkom poskuša vse te štiri zgodbe povezati, je ton oz. žanr zgodb tisti, ki prepreči povezati celoto.
V prvi zgodbi sta dva šolarčka (vendar dovolj stara, da vesta kaj je to poljubljanje) na lovu za stvorom, o katerem se je pisalo tudi v časopisu. Ta bav-bav naj bi živel v bližnjem gozdu. Potem se selimo v center mesta, kjer dva zopet skleneta tisti stari dogovor, kateri ne more imeti srečnega konca “le seks, brez obveznosti”. Če je še v teh dveh zgodbah bilo kaj romantike ali komičnih trenutkov, je potem temu konec. Kriminal, brezdomci, pedofili in orožje so tema naslednjih dveh zgodb, katere se končajo z isto osebo, kot se je vse skupaj tudi začelo. Z majhnim izgubljenim fantkom.

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar