nedelja, 20. junij 2010

The New Tenants, Logorama

The New Tenants


S filozofskim monologom, kot bi ga lahko spisal tudi Tarantino, novega najemnika stanovanja nekje v Manhattnu, se priključimo kratkemu filmu, ki je letos prehitel ogromno konkurenco, ter na koncu pokasiral oskarja v kategoriji kratkih igranih filmov. Izmed petih nominirancev se ta film lahko pohvali z najbolj zvenečo zasedbo, katera je verjetno najbolj pripomogla k temu, da je The New Tenants premagal favorizirano in boljšo Černobil dramo The Door.
V The New Tenants ostanemo le v eni sobi v katero sta se pravkar vselila nova stanovalca. Logično, obiskov cimra še ne pričakujeta, čeprav se vsake toliko časa oglasi zvonec pred vrati. Kar stoji pred vrati je groteska črnega humorja, kateri vseeno manjka nekaj originalnosti.

Logorama


Originalnost je nekaj, kar pa sigurno ne primanjkuje letošnjemu dobitniku oskarja za najboljši kratki animirani film. Čeprav francoska produkcija, je prostor dogajanja Los Angeles. Vendar ne tako mesto angelov, kot ga poznamo.
Ne, Logorama je najobširnejša reklama vseh časov. Namreč, prav vse, kar vidimo, je ustvarjeno iz nam vsem znanim logotipov. Tako so okrogli “Michelin” možiclji policisti, Esso dekle - kelnarca, Pringles brkač - stranka, Haribo fant – talec in ne nazadnje Roger McDonald kot ponoreli ropar, katera na koncu utiša lahko le Armaggedon.
Bolj zabavno celo od novih dogodivščin Wallace & Gromita, katera sta se prav tako znašla med nominiranci.

1 komentar:

  1. Logorama: http://www.youtube.com/watch?v=81d8SUaCMJo

    Ravno navdušil me ni. :/

    OdgovoriIzbriši