nedelja, 20. junij 2010

Det enda rationella


Naslov: Det enda rationella (A Rational Solution) - Leto: 2009 - Država: Švedska, Finska - Žanr: Drama - Dolžina: 98 min. - Režija: Jörgen Bergmark - Igrajo: Rolf Lassgård, Pernilla August, Stina Ekblad, Magnus Eriksson - imdb

Hja, tudi najboljšim se zgodi… Erland in njegova žena May – oba tik pred penzijo, vodita prostovoljno svetovalnico za zakonske pare. Ker se te seje odvijajo kar v cerkvi, je sporočilo jasno – zakon je sveti. Svetost pa včasih, na žalost lahko razmaja denar, otroci ali pomanjkanje skupnih interesov. Tako je prepričan Erland, pozabi pa na vzrok, na katerega ga mora spomniti ena izmed prisotnih – moški ne znajo zadržati zaprte zadrge.
Mogoče, vendar ne naš Erland. On že ne, je starček in pridigar v enem. Heh, le zapeljiv pogled žene njegovega najboljšega prijatelja je bil dovolj in že se podre vse tisto, kar sta oba para gradila desetletja. Poštenem človek kot je Erland, bi grehu kot je prešuštvo, še gledal v zobe, ampak lagal pa ne bo.
Po kratki izpovedi med četverico pade odločitev – oba para se vselita skupaj, čas pa bo pokazal, kdo bo na koncu pri kom pristal v postelji.
Racionalna rešitev v psihološki študiji karakterja, ki verjame, da se s pritiskom na pravilen gumb lahko naenkrat izbriše ljubezen.


OCENA: +2


Ni komentarjev:

Objavite komentar