sobota, 5. junij 2010

Merantau


Naslov: Merantau (Merantau Warrior) - Leto: 2009 - Država: Indonezija - Žanr: Akcija,Drama - Dolžina: 106 min. - Režija: Gareth Evans - Igrajo: Iko Uwais, Sisca Jessica, Christine Hakim, Mads Koudal - imdb

Za vse tiste, ki še vedno ne verjamejo, da je Jackie Chan s svojimi kaskaderskimi akrobacijami le še za penzijo, in za tiste, ki v vsakem novejšem azijskem martial arts filmu iščejo pravo, surovo pretepanje, bo Merantau ravno pravšnji. Ob indonezijski novi zvezdi Iko Uwaisu, lahko celo pozabite na Tonya Jaa in njegove Ong-bak vragolije.
Saj vem, film iz Indonezije... Zelo mamljivo se ravno ne sliši, vendar priznati moram, da je produkcija filma čisto na nivoju, koreografija akcije pa celo boljša od velikega brata iz Hong Konga. Tudi zgodba ne razočara, čeprav je predvidljiva in klišejska. No, stereotipni so predvsem liki – od kmečkega fanta, ki se poda v mesto, da bi odrasel in postal mož, pristane pa v boju proti mafiji... Ali pa šef gangsterjev – logično, kruti belec, ki se do konca filma špara le za svojega nasprotnika... Hja, pa do bejbe – bodoče prostitutke, ki se baje v striptiz lokalu kjer deluje, še sploh ni slekla in katero mora iz krempljev teh belih mafijcev reševati prav fante s podeželja.
Kot že rečeno – le za tiste, ki iščejo »Bud Spencer sreča Bruce Leeja« zadevo.

OCENA: +2


Ni komentarjev:

Objavite komentar