sreda, 2. junij 2010

Accidents Happen


Naslov: Accidents Happen - Leto: 2009 - Država: Avstralija, VB - Žanr: Drama, Komedija - Dolžina: 98 min. - Režija: Andrew Lancaster - Igrajo: Geena Davis, Harrison Gilbertson, Harry Cook, Joel Tobeck, Eric Thomson, Sarah Woods - imdb

Težko bi v filmu našli bolj disfunkcionalno družino, kot so to Conwaysovi. Vendar to niso postali po svoji krivdi. Nesreča na žalost ne počiva in ta doleti tudi to tipično, ameriško predmestno družino, ko se nekega deževnega večera skupaj peljejo domov.
Trk avtomobila spremljamo v počasnem posnetku, kajti režiser Andrew Lancaster nam hoče vtisniti globoko v spomin trenutek, ki bo družino spremenil za vedno. Hčerka nesreče ne preživi, eden izmed sinov dvojčkov pa se iz kome ne bo zbudil nikoli.
Po osmih letih si družina še vedno ni opomogla. Oče se zaradi občutka krivde in po poskusu samomora ločuje ter poskuša zaživeti na novo, mama svojo žalost in osamljenost zatiska s sarkazmom, »preživeli« dvojček je alkoholik, najmlajši sin Billy pa je tisti, ki vso to razpadajočo družino mora razumno povezovati skupaj.
A kaj kot no ne gre tako lahko ali kot Billy sam pravi »Shit Happens«. Jep, in to ob njem kar pogosto. Tako ena mladostniška neumnost zopet vodi do tragične nesreče…
Čeprav avstralska in angleška ko-produkcija je ta tragikomedija postavljena pred dvorišče, kjer visi ameriška zastava. Na domačem terenu se tako nahaja le Geena Davis, ki pa naredi predstavo, kot se to za domačo tekmo spodobi. Njeno vlogo bi lahko primerjali z Sigourney Weaver iz Imaginary Heroes, za katero pa pravijo, da je prav ta vloga ena izmed njenih najboljših.


OCENA: 4


1 komentar:

  1. Uf, mene pa ni prepričal, vse razen odlično posnetih nesreč, je sila povprečno. Da o vlogi Geene Davis, ki ima skrajno poceni dialoge, niti ne govorim.

    OdgovoriIzbriši