torek, 22. junij 2010

Mal día para pescar


Naslov: Mal día para pescar (Bad Day to Go Fishing) - Leto: 2009 - Država: Urugvaj, Španija - Žanr: Drama, Komedija - Dolžina: 100 min. - Režija: Álvaro Brechner - Igrajo: Gary Piquer, Jouko Ahola, Antonella Costa - imdb

Kaj naj si začne vrhunski športnik, ko njegov čas poteče? Ko ne dosega več tistih rezultatov, katerim je posvetil vso svojo življenje? Čez čas začne svet na njega gledati, kot na izumirajočo vrsto in če hoče ex-športnik preživeti, se tako mora tudi obnašati ter vedno opominjati na to, da je nekoč bil na vrhu sveta.
Za bivše nogometaše še obstajajo donosne reklame ali strokovno komentiranje, za nekoga, ki pa je svoj cilj imel le v mišicah, pa ostane le šov.
Nekaj, skozi kar je moral M. Rourke v The Wrestleru in kar mora občutiti tudi nekoč najmočnejši človek na svetu Jacob van Oppen.
Ampak ta slava seže davno nazaj. Ko še je obstajala vzhodna Nemčija. Kar je ostalo so spomini, izrezki iz časopisov in pa naslov, katerega spretni menedžer lahko dobro unovči.
Seveda, najbolj naivni ljudje, ki še lahko takšne potegavščine odkupijo, so v Južni Ameriki. V Urugvaju, bolje rečeno. V majhnem mestecu, kamor prilezeta ogromen možakar in pa njegov slinasti in zviti šef. Mišice in možgani. Tragika in komedija. To, kar bi lahko bila »dvojčka« DeVito in Schwarzenegger, če bi De Vito ostal tisto, kar je bil v Get Shorty, Švarci pa ostal to, kar je bil v privatnem življenju.
Atrakcija mesta se glasi: »vsak, ki bo v borbi s svetovnim prvakom zdržal dlje kot tri minute, bo dobil 1000 dolarjev.« Kot pa vemo – vsaka Wrestling borba, pa je zmenjena že naprej. Kdo bo zmagal, kdo poražen, bodo odločili tisti s cigaro. Tisti, ki imajo denar. Problem je le, ko denarja nima nobeden. Ne naša dvojica, ne punca, ki potrebuje denar za poroko in zato odločno pošlje v fajt kar svojega mišičnega zaročenca. Heh, o kakšnem nameščanju pa izzivalca nočeta niti slišati…


OCENA: 3

1 komentar:

  1. Ta film sem zasledil šele letos, ti si ga videl že lani. Zanimivo, oba sva mu podelila enako oceno in uporabila iste slike. Všečna razlaga Švarci-DeVito :)

    OdgovoriIzbriši