ponedeljek, 14. junij 2010

5150, Rue des Ormes


Naslov: 5150, Rue des Ormes (5150 Elm's Way) - Leto: 2009 - Država: Kanada - Žanr: Triler, Grozljivka - Dolžina: 110 min. - Režija: Éric Tessier - Igrajo: Marc-André Grondin, Normand D Amour, Sonia Vachon, Mylène St-Sauveur - imdb

Ko hčerka z bejzbolsko palico udarja po nemočnem fantu, jo njen oče hitro ustavi ter jo hkrati nahruli »Ne, nisem te tako učil. Brez nepotrebnega nasilja!«. Ali ni to vzoren oče? Za sodelavce tega taksista, za njegove sosede, in za vas, ki še ne poznate ozadja, verjetno res. No, najbolje bi bilo, če vprašamo tega ubogega fanta. Te udarce je kasiral le zato, ker je po dnevih preživetih v zaprti sobi pri neznancih, hotel le domov.
Le prošnja za telefonski klic je bila dovolj, da se mladi filmski študent znajde v krempljih religijskih fanatikov. Štorija je zopet ista. Ata, mama, otroci… vsi so psihopati. Vsi prepričani, da ustvarjajo nekaj dobrega. No, foter ustvarja še nekaj drugega, kot le pospravljanje vseh slabih na svetu.
Kanadski pisatelj Patrick Senécal, kateri je spisal podlago tudi za letošnji kanadski triler hit Les 7 jours du talion (glej napovednik - Twitter) je proti koncu popravil tisti »že videno« občutek in zaključil, kot se to za psiho-triler spodobi.
Če le namignem – še Harry Potter bi se ob tej partiji šaha posral v hlače
Heh, sedaj vemo – nikoli ne trkaj na vrata, če se hiša nahaja v ulici brestov. Lahko odpre Freddy Krueger, lahko pa prijazni gospod
Beaulieu. V vsakem primeru se ne bo dobro končalo...

OCENA: +3


Ni komentarjev:

Objavite komentar