ponedeljek, 28. junij 2010

Carcasses


Naslov: Carcasses - Leto: 2009 - Država: Kanada - Žanr: Drama - Dolžina: 72 min. - Režija: Denis Côté - Igrajo: Jean-Paul Colmor - imdb

Vsako leto se po končanem filmskem festivalu v Torontu (TIFF) sestavi lestvica desetih najboljših kanadskih filmov tistega leta. Med temi filmi so se lansko leto tako znašli J'ai tué ma mère, Polytechnique, La Donation, Defendor… in ja, tudi Carcasses. Film označen kot »drama«, čeprav ne bi bil presenečen, če bi mi kdo na koncu rekel, da sem gledal dokumentarec.
Čudi me, zakaj Denis Cote iz tega ponujenega ni raje potegnil kar dokumentarni film. Tako bi vsaj izvedeli, kako je Jean-Paul Colmor (igra samega sebe) spravil na svoje dvorišče preko 4000 avtomobilov? Zarjavelih, odpadnih, razstavljenih, seveda. Sam pravi (ko kaj pravi), da je tukaj govora o bolezni – »nekdo svoj denar zapravi za alkohol, jaz ga za rabljene stvari«. Bolezen, ki traja že 40 let.
No, ta filma traja le dobro uro, ki pa se nam vleče, kot če bi morali vsak rezervni avtodel na tem smetišču razstaviti, očisti in popraviti. To kar Colmor počne skozi cel film. Tu ne pomaga niti zelo weirdo ideja o vključitvi oborožene grupe mladih z Downovim sindromom.

OCENA: -2


Ni komentarjev:

Objavite komentar