nedelja, 27. december 2009

The Vicious Kind


Naslov: The Vicious Kind - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama - Dolžina: 98 min. - Režija: Lee Toland Krieger - Igrajo: Adam Scott, Brittany Snow, Alex Frost, J.K. Simmons - imdb

Človek enostavno mora ljubiti filmske like kot je Caleb. Vulgarne, sarkastične izjave. Poniževanja drugih. Zapuščen, kosmati obraz iz katerega se neprestano kadi dim cigarete… Če igralec ne izkoristi takšne priložnosti, si je za neuspešno kariero kriv sam. Adam Scott je to priložnost izkoristil.
Jep, prav on je tisti “Vicious”. Heh, kako pa ne bi bil. Že teden dni ni spal, pred kratkim pa se je razšel s svojim dekletom. Od družine mu je ostal le še brat. Z očetom namreč nista spregovorila že osem let. No, prav skupaj z bratom spoznamo Caleba in njegove metode, ko se na poti proti domu ustavita v neki okrepčevalnici. Mlajši bratec Peter ima punco, katero bosta na poti do doma pobrala pri njeni hiši. Zaljubljenca hočeta preživeti “Thanksgiving” pri Petrovem/Calebovem očetu. Komaj se dekle pojavi na vratih avtomobila, jo Caleb že “prečita”. “Bejba je preveč sexy, da bi hotela imeti mojega naivnega bratca.” Logično, če ženska prevara svojega fanta, da bi bila z drugim (s Petrom), to pove veliko o karakterju ženske. Prepričan, da je “mala” le navadna kurbica, katera se poigrava s čustvi brata, ji Caleb v svojem stilu zažuga: “razočaraj ga, pa te ubijem”.
No, naj Caleb govori kaj hoče, gledalec v njegovih jeznih očeh opazi simpatijo do mladega dekleta. In obratno. Seveda, probleme imamo na dlani. Pred minuto ji zaradi potencialnega varanja grozi z umorom, sam pa bi prvi skočil na njo, če le ne bi bilo teh občutkov krivde. Čudno, da je Caleb lahko sploh zdaj začel spati. “Heh, to so prvi znaki usode”, pomisli Caleb in že se slučajno neštetokrat sreča na samem s Femme Fatale.

OCENA: 4

Ni komentarjev:

Objavite komentar