petek, 18. december 2009

Paper Heart

Naslov: Paper Heart - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Drama, Romantični - Dolžina: 88 min. - Režija: Nicholas Jasenovec - Igrajo: Charlyne Yi, Michael Cera, Jake M. Johnson - imdb

Koliko procentov “dokumentarnega” in koliko “igranega” filma je Paper Heart, lahko samo ugibamo. Rezultata ne vedo niti sami sodelujoči. Je M. Cera v realnem življenju res ista oseba, kot je to bil v Juno ali Nick & Norah? Je Charlyne Yi res prizadeta ali le kronična poharka trave?
Oba namreč igrata samega sebe. Logično, Paper heart je lažni dokumentarec o resnični ljubezni. Cera in Yi – začetek.
Črnogled kot sem, sem zopet začel dvomiti. Zakaj bi mladi in uspešen igralec hotel biti skupaj s slepim kitajskim palčkom?
Charlyne Yi je sicer srednje uspešna stand-up komedijantka, ampak to je za novega zvezdnika premalo. Hja, zopet sem imel prav. Iskrice med obema, kot nam jih hočejo predstaviti v tem filmu, so po treh letih ljubezni, letos ugasnile. Cera je raztrgal papirnato srce Yi-jeve. Razlog – Cera hoče pofukati čim več njegovih oboževalk. Ej, tega si nisem izmisli jaz. To je pisalo v vsakem “resnem” rumenem tisku.
Charlyne Yi se sicer ne bi smela sekirati. Kot Zooey Deschanel v (500) Days of Summer, tudi ona ne verjame v ljubezen. “Resnična ljubezen ne obstaja” je sigurno mlado dekle. Režiser Nicholas Jasenovec jo hoče prepričati v nasprotno: “pridi z mano na pot po Ameriki. Naj ti ljubezen razložijo tisti, ki se na to spoznajo…”. Sledijo dokumentarni intervjuji zakoncev (poročenih čez 40 let), lastnikov Las Vegas poročnih kapel, otrokov ali homoseksualcev. Vsak s svojo romantično zgodbo.
Ker pa vsaka zgodba potrebuje nauk (ljubezen je vsepovsod), je v igro moral vstopiti primeren fant – M. Cera. Ali pa se je pojavil le zaradi boljše promocije filma njegovega dekleta? Kaj pa, če Cera in Yi sploh nikoli nista bila par?
Procente som torej ugotovil že sam.
Vloge - resnične (dokumentarec)
Ljubezen – lažna (igrani film)

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar