sobota, 12. december 2009

Questione di cuore


Naslov: Questione di cuore - Leto: 2009 - Država: Italija - Žanr: Komedija, Drama- Dolžina: 104 min. - Režija: Francesca Archibugi - Igrajo: Antonio Albanese, Kim Rossi Stuart, Micaela Ramazzotti, Francesca Inaudi, Andrea Calligari, Nelsi Xhemalaj - imdb

V filmih se vedno komaj po nesreči dojame privilegij življenja. Liki začnejo živeti pravo življenje komaj po usodnem trenutku. Ali drugače. Komaj ko dobijo raka ali doživijo infarkt dojamejo svojo bedno življenje. Dojamejo, da so do danes le vegetirali v svojem darilu – življenju. Naj bo to v The Bucket List, My Life Without Me ali v nemškem Knocking on Heaven's Door.
Če bi odštel Sarah Polley, bi lahko odčitali tudi mesto “Eureke”. Bolnica. Emergency Room. Tokrat je krivo srce. Na eni strani sobe uspešen filmski scenarist - Alberto, na drugi, trdo-delaven in skrben starš – Angelo. Dva A-sa torej. Logično, različna kot bolj ne bi mogla biti, najdeta v svoji usodi povezanost. Prijatelja spoznaš v nesreči, pravijo.
No, Albertu pred ločitvijo s svojo punco ne pomaga niti infarkt. Je preveč brezskrben. V vsakem človeku vidi namreč dobro zgodbo za film. Le v oči ga mora pogledati. V sebi vidi le dolgočasno in predvidljivo tragedijo… Nasprotje je Angelo, kateri s svojo ženo pričakuje novega otroka. Avtomehanik v svoji nesreči ni imel toliko sreče kot njegov filmski prijatelj. Potrebno bo namreč narediti “to-do” listo. Približati Alberta k svoji družini je cilj, ki je čisto zgoraj na listi.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar