ponedeljek, 21. december 2009

Extract


Naslov: Extract - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija - Dolžina: 92 min. - Režija: Mike Judge - Igrajo: Jason Bateman, Mila Kunis, Kristen Wiig, J. K. Simmons, David Koechner, Clifton Collins, Jr., Gene Simmons, Ben Afleck - imdb

Po Idiocracy nisem pomislil na razočaranje. Če je tip postal popularen s risanko Beavis in Butthead, potem ima vso pravico posneti tudi takšen film. Odbito komedijo, kjer je bila celotna, futuristična Amerika naseljena z idioti. Z Beavis in Butthead potomci.
Extract se v neki meri naslanja na prvi film Mike Judgea. Office Space je postal kulten in to zasluženo. Logično, če mu Extract sedaj ne seže niti do kolen, potem je razočaranje prisotno. In to veliko.
Extract je sicer zopet “delovna klasa” komedija, vendar o glavnem protagonistu kot revežu, ki sovraži svojo službo, ne bi mogli govoriti. Jason Bateman si lasti namreč celo podjetje. No, bolj kot s firmo ima Bateman probleme doma. Primanjkuje mu cartanja. Pri njegovi ženi nikakor ne more priti mimo deviškega pasa. Ben Afleck, s cameo vlogo dolgo 40 minut, je njegov najboljši prijatelj. Kelnar ima boljše ideje kot direktor. “Nabavi žigola, pa boš ugotovil, če žena sploh ima ključ za svoj pas…” mu svetuje Afleck. Seveda, če bi butastemu čistilcu bazenov uspelo priti med noge njegovi ženi, potem ima Bateman čisto vest pri njegovem skoku čez plot. K vsiljivemu in gobezljavemu sosedu? Eh, k mladi, novi sodelavki, ki pa ima tudi svoje, podle načrte s podjetjem ekstraktov.
Da bi se film vsaj malo potegnil iz povprečja, mu manjka najmanj klon Miltona in njegovega vzpenjača.

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar