sreda, 23. december 2009

Feng sheng


Naslov: Feng sheng - Leto: 2009 - Država: Kitajska - Žanr: Krimi, Vojna, Triler, Drama - Dolžina: 117 min. - Režija: MikKuo-fu Chen, Qunshu Gao - Igrajo: Yihong Duan, Xiaoming Huang, Bingbing Li, Dahong Ni - imdb

Vsi poznamo končne prizore Agatha Christie filmov/romanov. Poirot postavi osumljence v eno sobo, ter jih taktično poniža do tiste točke, kjer storilec svojo krivdo prizna skoraj pred finalnim razkritjem detektiva.
Azijci tega znanja nimajo. Vsaj ne leta 1942. Če ne priznaš, te bomo mučili. Nekje v Kitajskem “Wolfenstein” gradu je japonski detektiv z imenom Takeda na lovu za “fantomom”. Takšno je partizansko ime kitajskega vohuna. Kandidatov je pet. Eden izmed njih sigurno razkriva tajne informacije. Vsak izmed teh je specialist na svojem področju in vsak izmed teh petih bi lahko sodeloval z odporniki. Vsaj tako je prepričan Takeda. Japonec se mantra z vsemi triki, da bi iztisnil priznanje osumljenih. Pa ne gre. Njegove metode omehčajo prej duše kot pa jezike. Hja, lažje bi mu bilo, če bi vse osumljence postrelil kar na začetku. Krivi ali ne.
No, tako pa nam režiser Chen Kuofu (Double Vision) postreže s psihološkim, noir razkrivanjem prave identitete.

OCENA: 3


Ni komentarjev:

Objavite komentar