sreda, 16. december 2009

Divã


Naslov: Divã - Leto: 2009 - Država: Brazilija - Žanr: Komedija, Romantični - Dolžina: 90 min. - Režija: José Alvarenga Jr. - Igrajo: Lilia Cabral, José Mayer, Reynaldo Gianecchini, Cauã Reymond, Alexandra Richter, Eduardo Lago, Paulo Gustavo, Elias Gleizer - imdb

Chick Flick iz Brazilije. Jep, tudi to obstaja. Diva je celo dober “ženski” film. Boljši od ameriških, ki so v tem žanru na vrhu. Vsaj finančno, kajti snemajo jih itak samo oni.
No, José Alvarenga Jr., tvorec prav tako dobro komedije izpred let z naslovom Os Normais, je gledal sigurno vse dele Sex in The City ali Razočarane gospodinje. In prav tako kot film Seks v mestu, je tudi Alvarenga potegnil iz serije vse, kar se je lahko dalo. Predvsem ostre in pikantne dialoge. Za razliko od ameriških kolegov, je Brazilec potegnil le najboljše.
Potegnil je žensko v 40-tih. Gospodinjo, mamo dveh otrok in verno ženo. Lahko bi rekli, da je svoje odšpilala. Ampak ne, Mercedes hoče živeti. Hoče ljubezen. Predvsem pa hoče seks, katerega pa s svojim možem več ne dobi. Njemu je nogomet pomembnejši. Igra Ronaldinha lepša kot njegova žena. Oba kmalu spoznata da živita v farsi. Mečeta si pesek v oči. Ali kot pravi mož po ločitvi – “bila je ena nesrečna zveza, sedaj pa sva dva srečna samca”. Ženska torej dobi svojo priložnost. Zeleno luč za izživljanje tistega, o čem je sanjala zadnjih dvajset let. “Mlade pubece sem, pa mi lahko rečete diva.”

OCENA: -4

Ni komentarjev:

Objavite komentar