petek, 30. april 2010

Don McKay


Naslov: Don McKay - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama, Triler, Film-noir - Dolžina: 87 min. - Režija: Jake Goldberger - Igrajo: Thomas Haden Church, Elisabeth Shue, Melissa Leo, James Rebhorn - imdb

Izbira M. Emmet Walsha kot voznika taksija ni slučajna. Prav tako ne izbira glasbe, ki se vrti po Jukeboxu. Kajti vse to naj bi nas začelo spominjati na enega najboljši neo-noir filmov. Blood Simple bratov Coen je četverček prevar, umorov in ostalih spletk v katere se vplete moški, ki se pusti prepričati ženski.
Thomas Haden Church je Don McKay. Osamljen mož, ki je zadnjih, dolgočasnih 25 let preživel kot šolski hišnik. Pismo njegove bivše ljubezni ga po dolgih letih vrne nazaj domov. Elisabeth Shue kot Sonny, katera boleha za neozdravljivo boleznijo, hoče svoje zadnje dni preživeti prav z njim. Ne samo preživeti, celo poročiti se z njim.
Don McKay bi se sicer še dal pregovoriti, a nerazumljivih in nelogičnih dogodkov je vedno več. Tako se obisk hišnega zdravnika sprevrže v zakopavanje trupla. Sumljivost bodoče tašče pa vedno večja.
Seveda, nam je zasmrdelo po prevari že tistega trenutka, ko Shueva pri ponovnem snidenju pričaka Churcha le v spalni srajci. Ne le vsak naiven anti-junak noirov… tudi mi bi ob tem prizoru rekli takoj »vzamem!«.

OCENA: 3

2 komentarja:

  1. Imam ga že nekaj časa na lagerju pa se sploh ne uspem spravit k ogledu. eni mi ga hvalijo, drugi spluvajo do amena :))

    OdgovoriIzbriši
  2. ... na koncu pa vseeno dobiš neko povprečno sredino. Thomas Haden Church je zelo dober igralec, ampak ob njegovi faci nikoli ne veš, če igra v komediji ali ne. Tudi tukaj nisem povsem siguren.

    OdgovoriIzbriši