sreda, 14. april 2010

The Boys Are Back


Naslov: The Boys Are Back - Leto: 2009 - Država: Avstralija, VB - Žanr: Drama - Dolžina: 104 min. - Režija: Scott Hicks - Igrajo: Clive Owen, Nicholas McAnulty, George MacKay, Laura Fraser & Emma Booth - imdb

Clive Owen je eden najboljših avstralskih športnih novinarjev. Jasno, zaradi njegove poslovne uspešnosti trpi družina. Predvsem njegov šestletni sin, katerega Owen le redko vidi. Vse to pa se spremeni, ko v družino vstopi tragika. Ko žena umre za rakom. Owen ostane sam s svojim zmedenim otrokom, ki naenkrat ostane brez mame. Nevede, kako sploh biti oče.
In kot če bi si novinar vzel inštrukcije iz Sandlerovega filma Big Daddy, postane tudi Owen takšne vrste očeta. Samska mamica (logično!) šolske prijateljice sina, mu očita celo neodgovornost in nemarnost. Seveda, če bi z njim bila zadovoljna, bi že nastala nova srečna družina. Ampak, Owen še vedno žaluje. Tudi ko se v Avstralijo priseli njegov starejši, »angleški«sin iz prejšnjega zakona, je Owen še vedno v dilemi, kaj naj stori. Kariera ali otroci? Na to vprašanje pa niti režiser Scott Hicks, sicer avtor okronanega filma Shine, ni našel pravega odgovora.


OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar