petek, 2. april 2010

Defendor


Naslov: Defendor - Leto: 2009 - Država: Kanada - Žanr: Komedija, Krimi - Dolžina: 95 min. - Režija: Peter Stebbings - Igrajo: Woody Harrelson, Kat Dennings, Elias Koteas, Sandra Oh, Michael Kelly, Kristin Booth, Tony Nappo, Graham Abbey - imdb

Kdo je sploh prišel na idejo, da je ta lokalna Kanadska uspešnica tudi originalna? Vse to smo namreč imeli možnost videti že mnogokrat.
Blankman, Hero at Large, Mistery Man… Sedaj je torej jasno tudi vam. Defendor je le še ena parodija na akcijske junake, kjer stripovski junaki ali drugi nerealni heroji zmešajo glavo čudaku, kateri začne slepo verjeti v svoje nadnaravne moči.No, junaki v omenjenih filmih so sicer v glavi še imeli nekoliko koleščkov, le nekoliko naivni so bili pri borbi za pravico, kar pa za Woody Harrelsona ne bi mogli reči. Velik D, katerega si z lepilnim trakom prilepi na svoje prsi. Limonin sok ali razjarjena čebela kot orožje. In pamet, ki se je ustavila razvijati tam v otroških letih, ko je malega Harrelsona zapustila mati. Jep, to je Defendor. Odločen in neustrašen fajter proti zlu. Proti tistim, ki so mu odvzeli njegovo zdrogirano mamo. Defendor proti mogočnemu »Captain Industry«.
Pravzaprav nam ob mentalni motenosti Harrelsona ni nič kaj dosti smešno. Heh, s tem odpade tudi parodija. Defendor je torej tragedija, ki nam jasno pokaže, da danes za blaznost niso krivi stripi, ampak vsi ti herojski filmi, katerim še ni videti konca.

OCENA: +2


1 komentar:

  1. Še dobro, se mi je namreč zdel obetaven in sem že iskal kakšen dober torrent, tako pa ne bom izgubljal časa oz. si bom raje ogledal kaj drugega. :D

    OdgovoriIzbriši