četrtek, 1. april 2010

Brooklyn's Finest


Naslov: Brooklyn's Finest - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Krimi, Akcija, Drama - Dolžina: 132 min. - Režija: Antoine Fuqua - Igrajo: Ethan Hawke, Don Cheadle, Richard Gere, Wesley Snipes, Will Patton, Brian F. O’Byrne, Michael K. Williams, Shannon Kane, and Ellen Barkin - imdb

The Brooklyn’s Finnest je policijski film. Po mojem okusu. Takšen kot je bil lanski Pride and Glory, ali pa predlanski We Own the Night. Skoraj takšen, kot je bil The Training Day, eden najboljših iz tega podžanra.
Režiser tistega psiho duela med novincem med narkotiki in starim, zlizanim mačkom v uniformi je bil
Antoine Fuqua. Človek, ki je zrežiral tudi ta film. No, ker je Fuqua prepričan, da si je takrat nagrade zaslužil tudi E. Hawke in ne samo korupcijski D. Washington, je s Hawkom posnel še en film. Še enkrat ga je poslal na ceste New Yorka. Lahko bi celo rekli, da Hawke igra istega človeka, le nekaj let pozneje. V Dnevu za trening je namreč še bil prepričan v svoje poslanstvo – protect & serve…, danes, leta 2010 je uvidel, da je ves trud in riskiranje svojega življenja bilo zaman. Plača ni vredna nevarnosti. Heh, Hawke končno postane to, kar ga je takrat učil Washington. Seveda, ker pa je Washington svoje odslužil, je tukaj dobil menjavo v vlogi Don Cheadla. Undercover policista, ki bi rad nazal le svoje staro življenje. Do starega življenja pa se pride le preko mafijskega prijatelja. Hmm, bratstvo z značko ali bratstvo po barvi kože? Jep, Cheadle je pred težko izbiro, če hoče postati to, kar si ne želi več biti Richard Gere. Seveda, Gere v koži zdelanega policista pred penzijo, je le končno opozorilo Fuque, da si ne želite postati policist. Kajti, v trenutku, ko si boste nadeli značko, boste živeli življenje, kot ga vidimo le v filmih.

OCENA: 4

Ni komentarjev:

Objavite komentar