ponedeljek, 19. julij 2010

Su Qi-Er


Naslov: Su Qi-Er (True Legend) - Leto: 2010 - Država: Kitajska, Zgodovinski, Drama - Žanr: Akcija, Triler, Krimi - Dolžina: 110 min. - Režija: Woo-ping Yuen - Igrajo: Man Cheuk Chiu, Xun Zhou, Michelle Yeoh - imdb

Prigode berača Su-a spadajo med ene najbolj priljubljenih legend, ki se znajdejo v hongkonškem/kitajskem filmu. Navsezadnje je v lik wushu mojstra, ki po smrti žene popolnoma izgubi razum ter svojo izgubo pozablja v alkoholu, stopilo kar nekaj znanih azijskih filmskih imen. Od Chow Yun-Fata, Donnie Yena pa do Stephen Chowa. No, nobeden izmed njih ni nastopil v klasiki vseh martial arts filmov - Drunken Master, katera je takrat izstrelila zvezdnika Jackie Chana.
Heh, glej to! Režiser Su Qi-Er je zopet Woo-ping Yuen. Po 30-tih letih še zmeraj skače za istimi legendami. Zadnje čase se je sicer potikal po Ameriki in bratoma Wachowski pokazal, kako naj K. Reeves v Matrici leti po zraku, ampak sedaj se je vrnil.
In to ni vse. S sabo je prinesel tudi 3D tehniko. Martial arts še nikoli ni zgledal tako spoliran. Tako pisan in barvit. In če vemo, da je v Aziji atmosfera zelo podobna tisti na luni in zato lahko karatejec skače tudi po trideset metrov, potem še toliko bolj. Woo-ping Yuena bi lahko celo oklicali kar z »Master of Puppets«, kajti njegovo karate „lutke“ so vedno na vrvici, vedno v zraku. Od vojnih začetkov, preko maščevanja morilcu očeta, pa vse do »pijane pesti«.

OCENA: -3


Ni komentarjev:

Objavite komentar