nedelja, 4. julij 2010

The Runaways


Naslov: The Runaways - Leto: 2010 - Država: ZDA - Žanr: Drama, Biografija, Glasba - Dolžina: 106 min. - Režija: Floria Sigismondi - Igrajo: Kristen Stewart, Dakota Fanning, Michael Shannon, Stella Maeve, Scout Taylor-Compton, Alia Shawkat, Riley Keough, Johnny Lewis, Tatum ONeal - imdb

Ko sem v začetku januarja zagledal prve slike neprepoznavne Kristen Stewart v usnju, sem takoj pomislil - „hm, ista kot Joan Jett“. Dobro no, zagriženi roker kot jaz, bi moral še v spanju zrecitirati zgodovino ikone ali vsaj vedeti, da se je prva skupina Joan Jett imenovala The Runaways. Žal moram priznati, da me glasba Jettove nikoli ni fascinirala do mere študiranja njenih začetkov.
Ker pa mnogi mislijo, da je I Love Rock n' Roll komad, ki ga je izumila Britney Spears (tudi komad Jettove je predelava), se je Jettova kar sama odločila predstaviti svoje začetke, ko je po knjigi Cherie Currie začela s produkcijo tega filma.
Cherie Currie je bila pevka te prve ženske rock skupine in katero je tukaj upodobila še ena najstniška zvezdica Dakota Fanning. Ne glede na to, kako sta se obe igralki trudili biti odštekani in se vživeti v duh tistega časa, jima je na koncu šov vseeno ukradel moški. M. Shannon kot producent, ki je v teh najstnicah videl potencial zaslužka.
Do tiste popolne in večne slave pa itak ni nikoli prišlo. Vsaj tako smo izvedeli iz filma, kateremu pa atmosfero nekega benda v ustvarjanju glasbene zgodovine nikoli ni uspelo ujeti. Prav blesavi so nekateri prizori začetkov igranja, ki z samo glasbo nimajo nobene veze. In takih prizorov ni malo. Režiserka Floria Sigismondi se je morala na kratko ustaviti pri prav vsaki klišejski podobi ženske z električno kitaro v rokah. Res, le na kratko...
In ko sem sedaj malo zwikipedial infote o tej skupini, sem izvedel, da je v tem bendu igrala še ena ikona, na katero pa se je v filmu čisto pozabilo. Odporniških pevk kot Joan Jett je bilo do danes kar nekaj, ampak le ena je igrala kitaro kot Lita Ford.


OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar