četrtek, 19. marec 2009

Lake Tahoe


Naslov:
Lake Tahoe- Leto: 2008 - Država: Mehika - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 86 min. - Režija: Fernando Eimbcke - Igrajo: Diego Cataño, Hector Herrera, Daniela Valentine, Juan Carlos Lara - imdb

Nekdo, ki ne pozna Fernando Eimbckejev prvenec Temporada de patos, začne že ob začetku filma sumiti v treznost tipa za rezalno mizo. Namreč, preko kar nekaj dogodkov ekran za nekaj sekund prekrije črna slika, medtem ko ton teče naprej. Tako ne vidimo tudi manjšo nesrečo najstnika Juana, katera je tudi začela to nenavadno odisejado odbitih trenutkov in čudaških karakterjev. Vendar tukaj ne gre za napako. Lake Tahoe je eden od tistih malih, redkobesednih, dolgo-kadrovskih neodvisnih filmov, pri katerem pridejo na račun tudi tisti najbolj zagriženi ljubitelji art filmov.
Po nesreči Juanov avto več ne prižge. Potrebno bo najti avtomehanika. Če drugega ni, bo tudi starec (še mnogo hujša verzija od našega Pište Gajaša) s svojim psom dober. Manjka le še rezervni del, katerega pa Juan končno
dobi pri vrstniku Davidu, kateri se mnogo bolje spozna na Kung-fu kot pa na avto dele. Na koncu je tu še prodajalka avtodelov, mlada mamica in wannabe pevka.
Čeprav je večinoma prizorov komičnih, se vseskozi vleče nekakšna melanholična nit tragike, za katero pa proti koncu spoznamo, da ima svoj razlog.
Sigurno Lake Tahoe ni namenjen širši publiki, vendar se svojimi malimi in velikimi anekdotami, žalovanjem, absurdnim humorjem in spoznanjem, da življenje kljub izgubi bližnjega gre počasi svojo pot naprej, lahko dotakne vsakogar.

OCENA: 4

Ni komentarjev:

Objavite komentar