nedelja, 29. marec 2009

The Cake Eaters


Naslov:
The Cake Eaters - Leto: 2008 - Država: ZDA - Žanr: Drama - Dolžina: 95 min. - Režija: Mary Stuart Masterson - Igrajo: Kristen Stewart, Aaron Stanford, Bruce Dern, Elizabeth Ashley, Jayce Bartok -
imdb

Mary Stuart Masterson (Benny & Joon, Fried Green Tomatoes) ne dobi več pametne vloge, za to ji nič drugega preostalo kot pa postati režiserka. Za svoj prvi film si je izbrala zelo enostavno zgodbo o nesojeni ljubezni. Za vlogo na smrt bolnega dekleta je hotela izbrati kar sebe (špekuliram), pa so verjetno studijski boss-i spoznali, da ni primerna za dekle (preveč stara), ki hoče na vsak način prvemu ponudniku, prvič podariti svoj cvet. Zato je Mastersonova izbrala kar svojo mlajšo dvojnico Kristen Stewart, katero se vsi spomnimo iz filma Twillight. Stewartova ni imela težkega dela, saj že po naravi ne izgleda preveč zdravo.
The Cake Eaters, ki je svojo premiero imel že tam leta 2007,v redni program pa prihaja komaj zdaj, bi se lahko imenoval Family Kimbrough in Love.
- Očetu je še mesec dni nazaj umrla žena. No, mesec dni žalovanja je mimo, zato si bomo poiskali kar novo mamico. Najboljša bi bila Stewartova babica.
- Dolgo izgubljeni starejši sin se vrne domov, kjer poskuša zapecati nazaj svojo staro ljubezen, katero je pustil tako-rekoč pred oltarjem.
- Mlajši (a za svojo romanco še vedno prestari) sinek, pa se je kot že rečeno zapalil na bolno mlajše dekle, ki hodi in govori, kot če bi bila pijana ( to so besede njenega novega, prvega in verjetno edinega ljubimca).
Sinek verjetno ne ve (ali pa mu je vseeno), da ga to bolno dekle hoče le izkoristi preden bo prepozno. Tega ne ve niti njena skrbna mama, ki jo opozarja “ta fant bi hotel le priti pod tvoje hlačke”. Ja, to ni bilo lepo od matere. Pa vendar, ko si Stewartova postriže svoje dolge lase na to frizuro kot jo vidite na sliki, fant pa ji reče “izgleda super!” (?), potem vemo, da imajo mame vedno prav.
No, in tako se potem ti kadri družine Kimbrough menjavajo – od enega petelina do drugega. Kot v kakšni soap operi. Kar pomeni - Mary Stuart Masterson bo rabila še kar precej vaje, preden se lahko kliče režiserka, drugače bo zopet morala nadaljevati svojo igralsko kariero. In to v resnični soap operi.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar