sreda, 24. junij 2009

Were the World Mine


Naslov: Were the World Mine - Leto: 2008 - Država: ZDA - Žanr: Mjuzikl, Romantični, Fantazijski - Dolžina: 95 min. - Režija: Tom Gustafson - Igrajo: Tanner Cohen, Wendy Robie, Judy McLane, Nathaniel David Becker, Zelda Willaims, Christian Stolte - imdb

High Shool mjuzikl, ki pa z uspešno frančizo Highschool-Musical nima veliko skupnega. Bi sicer imel, le Zach Braff ( v filmu) bi moral biti peder. Were the World Mine temelji po Shakespearovem romanu Sen kresne noči . No, tega ne bi ugotovili, če se v srednji šoli nekje v provinci Amerike, ne bi ustvarjal mjuzikl tega klasičnega romana. Ker je to pač šola za moške, se predstave udeležijo prav vsi. Celotna ragbi ekipa, vključno s priljubljenim kapetanom. Tukaj pa ne morem manjkati, pomisli Timothy, črna ovca na tej šoli. Timothy je namreč homoseksualec in stalna tarča posmehovanja ter zlorabljanja. Hja, tudi on se zagleda v šolsko zvezdo Jonathana.
Pri študiranja teksta za njegovo vlogo (seveda glavno), Timothy odkrije tajni ljubezenski urok. Kmalu celotno konzervativno mesto začne gledati skozi rožnata očala in prav tisti, ki so pred tem najbolj zaničevali ljubezen do istega spola, so sedaj spoznali, da biti gay ni bolezen.
Paralelno tej zgodbi, se v film vključi tudi zgodba Timothy-jeve samske mame, ki je v iskanju poslovnega uspeha. Vendar prav ta zgodba nekako preveč jemlje na teži bistvene zgodbe, ki je tudi najbolj povezana s petjem in barvasto koreografijo, katera zgleda, kot da bi Thomas Gustafson s svojim prvim filmom hotel posneti nadaljevanje Moulin Rouga. Mogoče, pa prav ta paralela pripomore k temu, da ta nizkoproračunski Were the World Mine ne moremo vzeti, kot resni poskus kopiranja Shakespeara, ampak le kot satiro na temo homoseksualnost s pridihom magičnih besed slavnega pisatelja.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar