petek, 26. junij 2009

C'est pas moi, je le jure!


Naslov: C'est pas moi, je le jure! - Leto: 2008 - Država: Kanada - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 105 min. - Režija: Philippe Falardeau - Igrajo: Antoine L'Écuyer, Suzanne Clément, Daniel Brière, Catherine Faucher - imdb

Ljubezenska zgodba, črna komedija, družinska drama in tragedija v poletju leta 68' nekje v predmestju Quebeca.
C'est Pas Moi, Je Le Jure! je zgodba o 10-letnem dečku Leonu, katerega mati zapusti, da bi začela novo življenje v Grčiji. Leon, ki je sedaj ostal sam s svojim starejšim bratom in očetom predanemu karieri, postane želja po ponovnem snidenju z mamo skoraj prava obsesija. Ampak Leon ni bil normalen že takrat, ko še je mama živela ob njem. Pravzaprav je tudi on eden izmed razlogov, zakaj se je mati ločila od svoje družine. Samomorilska nagnjenja, vandalizem, kraja in laži, je le nekaj primerov, ob katerih spoznamo, da z Leonom le nekaj ni vse v redu. No, tako slabo pa le ni. Za 10-letnika je Leon mogoče le preveč prebrisan, zapleten in ujet v svojem domišljijskem svetu. V svetu v katerega sedaj vstopa še ljubezen, soseda Lea.
Ne pričakujte enfant terribla v stilu Kevina ali Denisa. Leon ima podobnosti s svojima ameriškima kolegoma mogoče le po zunanjosti, v notranjosti je Leon mnogo bolj črn, prepuščen posledicam razpadlega zakona svojih staršev in okolici, katera ne odpušča “mladostniškim” dejanjem.
Dobitnik “srebrnega medveda” na letošnjem Berlinalu v kategoriji “generacija”.

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar