nedelja, 28. junij 2009

33 sceny z zycia


Naslov: 33 sceny z zycia - Leto: 2008 - Država: Poljska, Nemčija - Žanr: Drama - Dolžina: 100 min. - Režija: Malgorzata Szumowska. - Igrajo: Julia Jentsch, Peter Gantzler, Maciej Stuhr, Andrzej Hudziak - imdb

33 prizorov iz življenja družine. Družine umetnikov. Hčerka pripravlja svojo razstavo, mati je priznana pisateljica, oče ustvarja dokumentarce. Vse lepo in prav, dokler mati ne izve novico, katero bo v kratkem času življenje družine obrnila na glavo. Rak. Rak, katerega mati ne uspe premagati. Medtem, ko se hčer Julia (igra jo Nemka Julia Jentsch) vse bolj izgublja v svojem projektu, oddaljenem odnosu s svojim možem, simpatij do svojega starejšega kolega/družinskega prijatelja in žalovanju ob izgubi matere, si oče svojo žalost poteši z alkoholom.
Avtorica Malgoska Szumowska je zgodbo napisala po lastnih izkušnjah. Tudi sama je v kratkem času izgubila očeta in mamo, kar je za njena čustva bilo enostavno preveč. Nekaj podobnega doživljajo tudi njeni junaki, vendar se gledalcu skoraj nikoli ne približajo, zato nas njihova usoda in žalost pusti hladnega.Tukaj ne pomaga niti “skrivnostni” naslov. 33 scen? Bi moral šteti? Niti ne pomaga še bolj skrivnosti črn ekran, katerega lahko vsake toliko časa opazujemo tudi do dve minuti.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar