nedelja, 14. junij 2009

Feliz Natal

Naslov: Feliz Natal - Leto: 2008 - Država: Brazilija - Žanr: Drama - Dolžina: 100 min. - Režija: Selton Mello - Igrajo: Leonardo Medeiros, Darlene Glória, Paulo Guarnieri, Lúcio Mauro - imdb

Zopet eden tistih prvencev, kjer mladi režiser, poln samozaupanja in umetniškega naspidiranja, pridobljenega z preučevanjem klasičnih evropskih režiserjev, želi že v prvo dokazati svojo arty žilico. V takih primerih pa je jasno: art = trpljenje.
Tokrat trpi Caio, ki po vrnitvi iz zapora vodi zbirališče starega železa. Caio je s svojim življenjem sicer zadovoljen. Hiša, baba, služba…vse OK. Med božičnimi prazniki se po mnogih časih vrne v prestolnico k svoji družini. Za brazilske razmere gre za kar premožno (če pa imajo svoj bazen) družino. In tukaj se za Caia začne trip na robu samomora.Ž
- Mama je alkoholičarka in odvisnica od tablet.
- Oče svojega dolgo izgubljenega sina noče niti pogledati. On raje gleda za mlajšimi dekleti.
- Brat ima zakonske težave.
V takih razmerah pa nočem biti, pomisli Caio in ga raje zgiblje na obisk k starima prijateljema. In glej ga no, tipa sta še večji zgubi kot vsi skupaj v filmu. Sedaj je situacija takšna: trpijo oče, mama, brat, snaha, dva luzerja…hja, tudi naš Caio začne študirati na stare grehe in vmes potoči kakšno solzico. V Close upu. Le toliko, da se ve, da je tukaj auter na delu.
Da ne bom nesramen… Selton Mello se je lepo potrudil z nekaj zanimivimi idejami in posnetki. Tako zelo, da me celo že mika in zanima njegov novi projekt. Ampak človek! Če snemaš v Braziliji, daj vsaj toliko časa nekoga ustreliti ali pa naredi en kokain deal. To se od Brazilskega filma namreč pričakuje!

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar